Lid.Atletiekunie
Volg ons op Facook
 

NieuwsSpaar voor korting bij Ruchti Sport in Zuidlaren

Ruchti Sportshop in Zuidlaren is één van de fijne sponsoren van de Rabocup. Ook deelnemers aan de Rabocup kunnen hier van profiteren, zij ontvangen bij de 9 wedstrijden van de Rabobcup 2019 per wedstrijd een kortingsbon. Aan het einde van het seizoen kunnen de ontvangen bonnen worden ingeleverd bij Ruchti Sportshop in Zuidlaren (per wedstrijd maximaal 1 bon in te leveren) Ruchti Sport verleent dan een korting bij de aanschaf van running artikelen en wel als volgt:
Bij deelname 1 evenement 10%
Bij deelname 2/3 evenementen 15%
Bij deelname 4/5 evenementen 20%
Bij deelname 6/7 evenementen 25%
Bij deelname 8/9 evenementen 30%


Verslag Run van Gieten

Zaterdag 11 mei werd voor de 13e keer de Run van Gieten gehouden. Ruim 600 fanatieke lopers kwamen naar Gieten om deel te mogen nemen aan dit hardloop feestje. Voor iedereen was er wat in Gieten, de jeugd kwam aan de beurt, lopers met een verstandelijke beperking en voor de volwassenen was er de keuze uit 6, 10 of 21.1 kilometer.

Meerdere lopers kwamen naar Gieten toe om een poging te doen op één van de parcours records die stonden op de drie afstanden. Drie lopers slaagden hier in, op de 6 km wist Maurice Smit uit Appingedam het records met 2 minuten aan te scherpen. Olfert Molenhuis verbeterde zijn eigen parcours record op de 10 km met 20 seconden. Op de halve marathon wist Bertine de Vries uit Gasselte meer dan 20 min van het oude record af te lopen.

Bij de mannen kwamen drie man om een poging te doen op het parcours record op de 6 km, Smit was uiteindelijk degene die aan het langste eind trok (19:06). Achter hem volgden Bart van Adrichem uit Klazienaveen (19:36) en Tim Grelling uit Stadskanaal (19:50). De vrouwenwedstrijd werd gewonnen door Marjon Jager uit Eelde met een tijd van 25:04 min. Daarmee kon ze net voor Marleen Popken uit Exloo eindigen (25:12). Femke Pietersma uit Gieten werd derde bij haar thuiswedstrijd (25:28).

Molenhuis kon zijn eigen record aanscherpen op de 10 km in gieten en liep 32:10 min. Dit was ook ruim voldoende voor een eenvoudige overwinning. Op gepaste afstand volgde Rikjan Bathoorn uit Peize (33:45) en Arnold Modderman uit Assen (34:38). Bij de vrouwen wist Hillie Koops uit Gasselte de winst te pakken (38:38). Marjan Oostinga uit Eelde pakte het zilver (39:17) en Alinda van Luijk het brons (42:16).

Met een tijd van 1:21:09 liep Bertine de Vries ruim 20 minuten van het parcours record af op de halve. Daarmee finishte ze ruim een minuut voor Hinke Schokker uit Eastermar (1:22:14). Lotte de Hosson uit Groningen maakte het podium compleet (1:24:43). Bij de mannen kwam Freek Hoolsema uit Assen ook naar Gieten om het parcours record te verbreken dit lukte hem echter niet. Hoolsema finishte in een tijd van 1:18:31, dit was wel genoeg voor de winst. Anne-Willem Braam uit Drouwen werd tweede (1:21:28) en Marcus Vording uit Veendam werd derde (1:26:20).


3 jarig contract met hoofdsponsor Rabobank getekend

Afgelopen zondag 3 februari 2019 is voorgaand aan de Arnoud Magnin Wintercross een nieuw sponsor contract getekend met de Rabobank. Wij zijn blij u mede te kunnen delen dat wij de komende 3 jaar ook weer actief zijn met het loopcircuit.


Rabocup Assen Noord Drenthe uitgebreid met eindklassement 5 kilometer

Ingaande het seizoen 2019 zal er bij de Rabocup Assen en Noord-Drenthe ook een eindklassement worden opgemaakt voor de wedstrijden over 5 kilometer. Ieder van de 9 organisaties heeft een loop over ca. 5 kilometer (variërend tussen 4 tot 6 km.). Per wedstrijd worden hiervoor door de lokale organisaties prijzenschema’s beschikbaar gesteld. Rabobank Assen en Noord-Drenthe heeft voor de deelnemers aan de 5 kilometerlopen nu ook een prijzenschema beschikbaar gesteld voor een eindklassement. De eindprijzen voor mannen en vrouwen zijn: 1e pr. €60,- , 2e pr. €40,- , 3e pr. €20,- . Het betreffen overall-klassementen voor mannen en vrouwen (1 categorie voor mannen en 1 categorie voor vrouwen). De prijzen en de hierbij behorende wisselbokalen voor de winnaar/winnares worden uitgereikt na afloop van de laatste hardloopwedstrijd van het loopcircuit. Om voor dit overallklassement in aanmerking te komen moeten de deelnemers en deelneemsters minimaal 6 van de 9 wedstrijden hebben uitgelopen. De 6 beste prestaties tellen mee voor het overall-klassement.