Lid.Atletiekunie
Volg ons op Facook
 

NieuwsSpaar voor korting bij Ruchti Sport in Zuidlaren

Ruchti Sportshop in Zuidlaren is één van de fijne sponsoren van de Rabocup. Ook deelnemers aan de Rabocup kunnen hier van profiteren, zij ontvangen bij de 9 wedstrijden van de Rabobcup 2019 per wedstrijd een kortingsbon. Aan het einde van het seizoen kunnen de ontvangen bonnen worden ingeleverd bij Ruchti Sportshop in Zuidlaren (per wedstrijd maximaal 1 bon in te leveren) Ruchti Sport verleent dan een korting bij de aanschaf van running artikelen en wel als volgt:
Bij deelname 1 evenement 10%
Bij deelname 2/3 evenementen 15%
Bij deelname 4/5 evenementen 20%
Bij deelname 6/7 evenementen 25%
Bij deelname 8/9 evenementen 30%


Verslag Semslinieloop

Afgelopen zaterdag werd in Annerveenschekanaal het derde onderdeel van het Rabocup Loopcircuit gehouden, de Semslinieloop. Ruim 150 hardlopers kwamen opdagen om door zon, regen en sneeuw te lopen. Ook was er nog een groep wandelaars aanwezig voor een tocht over de grens van Groningen en Drenthe.

8.8 km

Mathijs de Vroome uit Peize wist er met de winst vandoor te gaan, hij had hier 30:50 minuten voor nodig. Tegen het einde van de wedstrijd moest de Vroome er echter nog wel wat moeite voor doen. Dorpsgenoot Rikjan Bathoorn kwam nog gevaarlijk dichtbij, maar moest genoegen nemen met een tweede plek (30:56). Wouter Luinge uit Amsterdam ging er met het brons vandoor (31:27). Bij de vrouwen kon Sanne Heidinga uit Leeuwarden vrij eenvoudig de winst pakken met een tijd van 36:54 min. Op gepaste afstand kwamen Annewil Schreuder uit Veendam (37:45) en Alinda van Luijk uit Assen (39:04) binnen.

4.4 km

Dit jaar voor het eerst gehouden, de 4.4 km. De lopers die voor deze afstand hadden gekozen streden om de gewilde gouden turf. Bij de mannen werd de korte afstand gewonnen door Steven van Luijk uit assen (17:07), daarmee wist hij 20 seconden voor Guido van Weeren uit Groningen te eindigen (17:26). De derde plek was voor Jurre Boerema uit Paterswolde (19:12). De vrouwenwedstrijd werd gewonnen door Linda Duimering uit Muntendam (24:40). Ze wist daarmee ruim voor Minke Oenema uit Groningen te blijven (27:10). Ruim 2 minuten daarna kwam Feikje Robbe uit Zuidlaren binnen (29:19).


Verslag Annerboscross

Afgelopen zondag werd voor de derde keer de Annerboscross gehouden in Annen. Onder prima voorjaarse weersomstandigheden werd het vernieuwde evenement druk bezocht. Zowel ruim 150 kinderen als 150 volwassenen kwamen naar het zonnige Annen. Dit was het tweede onderdeel waar lopers punten konden verzamelen voor het klassement.

Obstacle run voor de jeugd groot succes

Nieuw dit jaar was de obstacle run, in plaats van een wegwedstrijd kon de jeugd zich deze keer uitleven op een parcours met veel hindernissen. Hier kwamen de kinderen in grote getalen op af, 160 kinderen werden welkom geheten in Annen.

10 km

De hoofdafstand werd gewonnen door Ben Stellingwerf uit Bedum met een tijd van 34:56 min. Daarmee bleef hij bijna een minuut voor Mathijs de Vroome uit Peize (36:46) die het zilver pakte. Wouter Luinge uit Amsterdam pakte het brons in 38:00 min.

Bij de vrouwen wist Hillie Koops uit Gasselte er met de winst vandoor te gaan, zij had hier 43:08 min voor nodig. Na Koops waren het Sanne Heidinga uit Leeuwarden (44:34) en Henriëtte Pepels uit Beilen (45:32) die de finish passeerden.

5 km

De korte afstand werd gewonnen door Stefan Gelderman uit Groningen (17:45), Giovanni Boer uit Emmen werd tweede (17:55) en Jurre Boerema uit Paterswolde derde (19:23). Bij de vrouwen won Marjon Jager uit Eelde (20:03), Daphne Spreen uit Rolde (20:25) en Jip Boerema uit Paterswolde (20:43) maakten het podium compleet.


3 jarig contract met hoofdsponsor Rabobank getekend

Afgelopen zondag 3 februari 2019 is voorgaand aan de Arnoud Magnin Wintercross een nieuw sponsor contract getekend met de Rabobank. Wij zijn blij u mede te kunnen delen dat wij de komende 3 jaar ook weer actief zijn met het loopcircuit.


Rabocup Assen Noord Drenthe uitgebreid met eindklassement 5 kilometer

Ingaande het seizoen 2019 zal er bij de Rabocup Assen en Noord-Drenthe ook een eindklassement worden opgemaakt voor de wedstrijden over 5 kilometer. Ieder van de 9 organisaties heeft een loop over ca. 5 kilometer (variërend tussen 4 tot 6 km.). Per wedstrijd worden hiervoor door de lokale organisaties prijzenschema’s beschikbaar gesteld. Rabobank Assen en Noord-Drenthe heeft voor de deelnemers aan de 5 kilometerlopen nu ook een prijzenschema beschikbaar gesteld voor een eindklassement. De eindprijzen voor mannen en vrouwen zijn: 1e pr. €60,- , 2e pr. €40,- , 3e pr. €20,- . Het betreffen overall-klassementen voor mannen en vrouwen (1 categorie voor mannen en 1 categorie voor vrouwen). De prijzen en de hierbij behorende wisselbokalen voor de winnaar/winnares worden uitgereikt na afloop van de laatste hardloopwedstrijd van het loopcircuit. Om voor dit overallklassement in aanmerking te komen moeten de deelnemers en deelneemsters minimaal 6 van de 9 wedstrijden hebben uitgelopen. De 6 beste prestaties tellen mee voor het overall-klassement.